Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Бутер пай с орехи и ябълки

Бутер пай с орехи и ябълки

Бутер пай с орехи и ябълки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Разкошен десерт с ябълки и бутертесто Вижте как да си го приготвите"

Необходими продукти

  • ябълки - 2 броя
  • бутертесто - 275 грама
  • жълтъци - 1 брой
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на кубченца.

Смесете ябълките със счуканите орехи, канелата и захарта, разбъркайте много добре.

Охладете леко бутертестото и го разточете внимателно. Разстелете върху него равномерно ябълковата плънка и внимателно навийте на руло.

Прехвърлете пая в тава с хартия за печене.

Разбийте жълтъка и намажете бутер пая. С нож направете прорези.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете пая за 30-тина минути.

Извадете и го поръсете с пудра захар.

Бутер паят с орехи и ябълки е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: