Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Бутер пай с риба тон

Бутер пай с риба тон

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Новак
12633
Бутер пай с риба тон
Снимка: TanyaGyurova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Един много сполучлив бутер пай с риба тон Хрупкав и сочен, точно какъвто трябва да бъде"

Необходими продукти

  • риба тон - 1 консерва (150 г)
  • бутер тесто - 1 пакет (500 г)
  • лук - 1 голяма глава
  • готварска сметана - 100 грама
  • черен пипер
  • яйца - 1 брой
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го задушете в загрята мазнина до омекване. Посолете и добавете рибата тон от консерва, разбъркайте добре.

Овкусете сместа с черен пипер и сипете готварската сметана, оставете да се готви на бавен огън.

Отворете бутер тестото и го разстелете на плота. В средата му (по дължина) сипете от плънката.

От двете страни направете ленти, широки 2-3 см и дълги около 5-6.

Загънете плънкат, а като редувате лентите от двете страни, да се получи формата на рибена кост.

Ако желаете, направете дупчици.

Разбийте яйцето и намажете соления пай.

Загрейте фурната на 200-220 градуса и изпечете до хубав златист загар.

Бутер паят с риба тон е готов.

Ако имаш бутер тесто под ръка, опитай непременно и нашите предложения за бутер банички или тези вкусни охлювчета от бутер тесто.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: