Начин на приготвяне
Наситнете лука и го задушете в загрята мазнина до омекване. Посолете и добавете рибата тон от консерва, разбъркайте добре.
Овкусете сместа с черен пипер и сипете готварската сметана, оставете да се готви на бавен огън.
Отворете бутер тестото и го разстелете на плота. В средата му (по дължина) сипете от плънката.
От двете страни направете ленти, широки 2-3 см и дълги около 5-6.
Загънете плънкат, а като редувате лентите от двете страни, да се получи формата на рибена кост.
Ако желаете, направете дупчици.
Разбийте яйцето и намажете соления пай.
Загрейте фурната на 200-220 градуса и изпечете до хубав златист загар.
Бутер паят с риба тон е готов.
Ако имаш бутер тесто под ръка, опитай непременно и нашите предложения за бутер банички или тези вкусни охлювчета от бутер тесто.