Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Бутер пай с ябълки и орехи

Бутер пай с ябълки и орехи

Рая АндоноваРая Андонова
Новак
2411k25
07/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Чудесен бутер пай с ябълки и орехи - режем и хапваме веднага"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • орехи - 100 г
  • ябълки - 4 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на малки парченца.

Разбъркайте ги заедно с орехите и канелата.

Задушете ги заедно с меда в малка тенджера.

Вземете един лист бутер тесто, сложете го в тавичка върху хартия за печене и отгоре изсипете плънката.

Нарежете втория лист бутер тесто на ленти и ги наредете вертикално и хоризонтално върху ябълките, за да се получи решетка.

Намажете ябълковия пай с жълтък и го сложете да се пече на 200 °C до готовност.

Оставете десерта да изстине и тогава му се насладете.

Бутер паят с ябълки и орехи е много вкусен.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: