Начин на приготвяне
Размразете бутер тестото и леко го разточете с точилка. С остър нож го разрежете на четен брой правоъгълници.
На половината от получените правоъгълници направете разрези през 1 см.
Обелете и нарежете ябълката на кубчета и прибавете към нея останалите продукти (без жълтъка). Разбъркайте хубаво - това е плънката за щруделите.
Гребвайте по лъжичка от сместа и слагайте върху целите правоъгълници.
По края ги минете с потопена във водка четка. Отгоре сложете останалите правоъгълници и внимателно притиснете, за да не се разлепят.
Сложете хартия за печене в тава и наредете вътре ябълковите щрудели.
Разбийте жълтъка с малко олио и ги намажете отгоре.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до апетитен златист загар.
Още топлите щрудели поръсете с пудра захар.
Бутер щруделите с ябълки и стафиди са много вкусни!