Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Бутер щрудели с ябълки и стафиди

Бутер щрудели с ябълки и стафиди

ПетяПетя
Новак
8280
Бутер щрудели с ябълки и стафиди
Снимка: Петя
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Неустоими ябълкови щрудели, приготвени с пухкаво бутер тесто... Ммм, ароматът е невероятен"

Необходими продукти

  • бутертесто - 1 пакет (400 грама)
  • орехи - 1/2 ч.ч. (едро нарязани)
  • ябълки - 1 голяма
  • стафиди - 50 грама
  • жълтъци - 1 брой (за намазване)
  • канела - 1 ч.л. (или портокалови или лимонови кори)
  • захар - 5 с.л. (или на вкус)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото и леко го разточете с точилка. С остър нож го разрежете на четен брой правоъгълници.

На половината от получените правоъгълници направете разрези през 1 см.

Обелете и нарежете ябълката на кубчета и прибавете към нея останалите продукти (без жълтъка). Разбъркайте хубаво - това е плънката за щруделите.

Гребвайте по лъжичка от сместа и слагайте върху целите правоъгълници.

По края ги минете с потопена във водка четка. Отгоре сложете останалите правоъгълници и внимателно притиснете, за да не се разлепят.

Сложете хартия за печене в тава и наредете вътре ябълковите щрудели.

Разбийте жълтъка с малко олио и ги намажете отгоре.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до апетитен златист загар.

Още топлите щрудели поръсете с пудра захар.

Бутер щруделите с ябълки и стафиди са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: