Edin.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Бутер пай с ябълки и сметана

Бутер пай с ябълки и сметана

Бутер пай с ябълки и сметана
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Този бутер пай с ябълки и сметана може да се поднесе с топка сметанов сладолед."

Необходими продукти

  • заквасена сметана - 200 г
  • ябълки - 2 бр.
  • бутертесто - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • пудра захар - за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ябълките от обелките и ги режем на тънки резени.

Бутертестото разточваме леко върху набрашнена повърхност.

Според формата на тавата, в която ще печем нашия ябълков сладкиш, режем от тестото по-голяма форма. Това се прави, за да може да се оформи борд после.

Прехвърляме тестото в намаслена тава, оформяйки ръб(борд). Отгоре разполагаме парчета ябълки. Надупчваме тестото с вилица.

В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта, и добавяме сметаната.

Слагаме ванилията, разбъркваме и получената смес разпределяме върху ябълките.

Следва сладкишът да се изпече в загрята фурна на 200 градуса. Печем, докато бутер изделието стане златисто.

Готовият сладкиш се изважда и щом се поохлади, се посипва с пудра захар за разкош.

Бутер пай с ябълки и сметана може да се поднесе с топка сметанов сладолед.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: