Начин на приготвяне
Сипете сметаната, 150 мл от млякото и захарта в касерола.
Сложете на огъня и затоплете до разтопяване на захарта. Свалете от котлона.
Разбийте останалото мляко с царевичното нишесте и яйцето. Сипете сметаната на тънка струя, като не спирате да бъркате.
Ароматизирайте с ванилийката и върнете крема на огъня. Варете до сгъстяване.
Добавете маслото и покрийте с фолио за свежо съхранение, оставете да се охлади.
От бутертестото изрежете кръгове. Надупчете ги с вилица и ги сложете в тава с хартия за печене (заедно с изрезките).
Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до златист загар.
Пристъпете към сглобяване на бутерсладкиша.
На дъното на подходяща форма сложете кръг тесто, намажете с крем, отново тесто, завършете с крема.
Ако искате, може да добавите и сладко от боровинки между пластовете.
Натрошете бутер изрезките и ги поръсете отгоре. Приберете сладкиша в хладилник за няколко часа.
Разкошният бутер сладкиш със сметана е готов.