Свинско печено по немски

Свинско печено по немски
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • тъмна бира - 500 мл
  • черен пипер - 5 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • карамфил - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • мащерка - 1 стрък
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/ 3 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре джолана и го поставете в подходяща тенджера.

Сложете в марля зърната карамфил, бахар, пипер, добавете мащерката и дафиновия лист и внимателно завържете. Сложете в тенджерата.

Нарежете на едро почистените целина, морков и лук, пуснете ги в тенджерата и налейте тъмната бира. Посоолете и сипете вода - течността трябва да покрива джолана.

Варете около час и прехвърлете джолана в тава за печене.

Загрейте фурната на 190 градуса. Печете свинското около 2 часа.

Пасирайте бульона и с получения сос обливайте месото на всеки 15 минути.

Свинското печено по немски е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: