Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта и добавете към тях брашното и маслото.
Разбъркайте сместа и я изсипете във форма с падащо дъно. Сложете я в хладилник.
За крема отделете жълтъците от белтъците.
Разбийте жълтъците с изварата, ванилията, захарта и лимоновия сок до получаване на гладък крем.
Разтворете пудинга във вода и го добавете към сместа заедно с бакпулвера и стафидите.
Разбийте сметаната и добавете и нея.
Белтъците разбийте на гъста пяна и ги добавете към сместа с помощта на силиконова шпатула.
Извадете блата от хладилника и го набодете с вилица.
Изсипете отгоре крема и сложете вкусния чийзкейк да се пече на 150 °C до готовност.
Извадете го, оставете го да изстине и го приберете в хладилника.
Насладете се на този печен немски чийзкейк.