Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена кремсупа с кладница и чесън

Гъбена кремсупа с кладница и чесън

Гъбена кремсупа с кладница и чесън
Снимка: Албена Асенова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Апетитна гъбена кремсупа, която ви препоръчваме днес"

Необходими продукти

  • кладница - 250 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото със зехтина в тенджера.

Запържете наситнените лук и чесън. Разбъркайте и добавете нарязаните гъби Кладница, на които сте махнали пънчетата, защото са много жилави.

Похлупете и задушете гъбите до приятен загар. Сипете 1500 мл топла вода и разтворете вътре бульона.

Овксуете с мащерка и сол и варете гъбената супа за още 30-тина минути.

Накрая я овкусете с черен пипер. Оставете да се охлади и пасирайте.

Поднесете кремсупата с крутони и още мащерка за повече аромат.

Гъбената кремсупа с кладница и чесън е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: