Edin.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Малки палачинки от карфиол и моцарела

Малки палачинки от карфиол и моцарела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Малки палачинки от карфиол и моцарела
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • моцарела - 60 грама (зряла)
  • карфиол - 300 грама
  • брашно - 3 с.л. (с връх)
  • пармезан - 40 грама (на прах)
  • яйца - 1 брой + 1 белтък
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре карфиола и го разделете на розички. Прехвърлете ги в блендер заедно с моцарелата и пасирайте.

Прехвърлете получената смес в купа и добавете към тях разбитото яйце с белтъка и пармезана. Поръсете с черен пипер и сол, разбъркайте хубаво.

Оттук нататък имате два варианта за приготвянето на солените палачинки - на фурна или тиган.

За първия вариант сложете хартия за печене в тава и оформете върху нея 4-5 тънки палачинки. Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за 25 минути.

Ако ще ги пържите на тиган, добавете още малко брашно към сместа. Изпържете ги в загрят тиган с малко мазнина до получаване на хубав златист цвят.

Поднесете с гарнитура по избор - сирене, домати или каквото обичате.

Малките палачинки от карфиол и моцарела са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: