Начин на приготвяне
Разтворете живата мая заедно със захарта в леко затопеното прясно мляко. Покрийте купичката и оставете 10-тина минути, за да се активира маята.
Разбийте яйцата заедно с киселото мляко. Добавете към тях шупналата мая.
Пресейте брашното към яйчената смес и разбъркайте до хомогенност.
Покрийте купата с кърпа и оставете сместа да бухне и втаса за 40 минути.
Загрейте тиган и го намазнете. Гребвайте от сместа с черпак и разстелете. Пържете палачинката и от двете страни. Процедирайте така до изчепрване на сместа.
Готовите блини намазвайте с масло, за да омекнат.
Поднесете с мед, сирене или сладко по избор.
Традиционните руски палачинки са много вкусни.