Начин на приготвяне
Измийте добре карфиола и го разделете на розички. Прехвърлете ги в блендер заедно с моцарелата и пасирайте.
Прехвърлете получената смес в купа и добавете към тях разбитото яйце с белтъка и пармезана. Поръсете с черен пипер и сол, разбъркайте хубаво.
Оттук нататък имате два варианта за приготвянето на солените палачинки - на фурна или тиган.
За първия вариант сложете хартия за печене в тава и оформете върху нея 4-5 тънки палачинки. Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за 25 минути.
Ако ще ги пържите на тиган, добавете още малко брашно към сместа. Изпържете ги в загрят тиган с малко мазнина до получаване на хубав златист цвят.
Поднесете с гарнитура по избор - сирене, домати или каквото обичате.
Малките палачинки от карфиол и моцарела са много вкусни!