Какаова торта със сметана

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
18

Необходими продукти

  • Блат
  • течна сметана - 140 мл
  • захар - 400 грама
  • брашно - 250 грама
  • какао - 75 грама натурално
  • масло - 250 грама
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • яйца - 2 броя
  • тъмна бира - 250 мл
  • Крем
  • течна сметана - 400 мл
  • крема сирене - 400 грама
  • пудра захар - 150 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички сухи съставки за блата.

Нарежете маслото на кубчета и заедно с бирата го сипете в малка тенджерка. Затоплете леко на тих огън и бъркайте до разтопяването на маслото.

Разбийте яйцата и сипете към тях сметаната. Внимателно сипете яйчената смес към бирата, като не спирате да бъркате.

Добавете течната смес към сухите съставки.

Намазнете тава за печене и я поръсете с какао. Сипете сместа и заравнете.

Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете блата до суха клечка - около 50 минути.

Извадете и го охладете напълно, разрежете на две равни части по дължина.

Прибавете крема. Първо разбийте крема сиренето с пудрата захар, а в друга купа разбийте сметаната. Обединете ги внимателно, като бъркате с шпатула.

Нанесете крема върху единия блат, отгоре сложете втория блат и покрийте със сметанов крем.

Прибавете тортата в хладилник за няколко часа.

Какаовата торта със сметана е чудна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: