Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз на фурна»Ориз на фурна с агнешки дреболийки

Ориз на фурна с агнешки дреболийки

Ориз на фурна с агнешки дреболийки
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • агнешки дреболии - 500 грама
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • царевица - 2 с.л. (по желание)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии, след което ги наситнете.

Наситнете и пресния лук. Загрейте олиото и запържете лук. Щом той омекне, сипете измития ориз и пържете до прозрачност на зрънцата.

Прибавете дреболиите и сипете вода - около 3 чаши. Поръсете с черен и червен пипер, посолете.

Ако искате, може да добавите и малко царевица - изборът е ваш.

По желание може да направите заливка от разбити яйца с кисело мляко.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ориза на фурна до готовност.

Оризът на фурна с агнешки дреболийки е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: