Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Яхния»Патешка яхния със зеленчуци

Патешка яхния със зеленчуци

Патешка яхния със зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Патешко със зеленчуци, което си подхожда с чаша бяло вино"

Необходими продукти

  • картофи - 5 броя
  • патешко месо - 500 грама (маншон или бут)
  • домати - 200 мл (пасирани)
  • бульон - 1.5 л от патешкото
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 1 голям
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • пушен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 брой
  • захар - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 щ.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете патешкото месо в подсолена вода.

Нарежете почистените зеленчуци.

Загрейте зехтина в тенджера и запържете за кратко картофите. След това добавете лука и моркова.

След 10-тина минути сипете доматеното пюре, пасираните домати и щипка захар.

Задушавайте 5 минути и пуснете вътре дафиновия лист. Посолете, поръсете с червен пипер и сипете от бульона на патешкото.

Сложете капак и намалете силата на огъня. Задушавайте всичко 15-тина минути и добавете накъсаното патешкото месо.

Овкусете яхнията с черен пипер, мащерка и магданоз. Гответе до пълно омекване на продуктите.

Патешката яхния със зеленчуци е чудна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: