Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Зеленчукова яхния с македонска наденица

Зеленчукова яхния с македонска наденица

Зеленчукова яхния с македонска наденица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лесна зеленчукова яхния с наденица - ще я пробваме"

Необходими продукти

  • македонска наденица - 2 броя
  • картофи - 4 - 5 броя
  • домати - 1 брой (настърган)
  • грах - 4 - 5 с.л. от консерва
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • моркови - 1 брой
  • риган
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите и моркова. Наситнете лука.

Загрейте олиото в тенджера и запържете нарязаната наденица.

Извадете в чиния и в същата мазнина задушете зеленчуците с щипка сол. Прибавете червения пипер и настъргания домат.

Сипете гореща вода и добавете граха. Овкусете с риган и варете до омекване на картофите.

Върнете наденицата в яхнията.

Размийте брашното с малко вода и сгъстете яхнията. След 4-5 минути свалете от огъня.

Зеленчуковата яхния с македонска наденица е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: