Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с гъби в бяло вино

Свинско с гъби в бяло вино

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Свинско с гъби и бяло вино - невероятно вкусно е"

Необходими продукти

  • гъби - 200 грама
  • свинско месо - 800 грама (плешка, бут)
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • домати - 1/2 ч.ч. белени
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското месо. Гъбите нареже на ивички, лука на едро.

Загрейте олиото в тенджера и запържете свинското до хубав златист цвят. Прибавете гъбите и лука, налейте виното и обелените домати.

Овкусете с подправките и сипете 2 чаши топла вода. Варете яхнията почти до готовност. Накрая може да я сгъстите с малко брашно с черен пипер.

Поръсете с магданоз и сервирайте топла.

Свинското с гъби в бяло вино е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: