Начин на приготвяне
Измийте пилето, подсушете и го посолете.
Обелете и нарежете на колелца морковите и лука. Прехвърлете ги на дъното на гювеч. Отгоре поставете пилето.
Добавете обелените нарязани праскови и сините сливи. Натрошете отгоре бульона и поръсете с одправките.
Сипете виното и водата, поръсете с настърганата портокалова кора и нарязаното масло. Поставете капака и пъхнете гювеча в студена фурна.
Включете на 200 градуса и печете пилето около 20 минути. След това намалете градусите на 160 и печете около 3 часа.
Прехвърлете готовото печено пиле в чиния, а плодовете и соса пасирайте.
Разтопете захарта в касерола. Сипете рома и оцета и прехвърлете в плодовия сос. АКо е необходимо, сгъстете с малко царевично нишесте.
Върнете сглобения сос на котлона и когато кипне, свалете.
Поднесете печеното пиле с ароматния сос и гарнитура по избор.
Печеното пиле с плодов сос е много вкусно.