Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сьомга на тиган по средиземноморски

Сьомга на тиган по средиземноморски

Сьомга на тиган по средиземноморски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • котлети от сьомга - 4 броя
  • чесън - 4 скилидки
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • зехтин - 5 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сьомгата и я сложете на кухненската дъска. Посолете и я полейте с лимонов сок. Оставете да се овкуси за 30-тина минути.

Пресовайте чесъна, а магданоза наситнете. Смесете ги със зехтина и разбъркайте.

Сипете лъжица зехтин в тиган с незалепващо дъно и загрейте на умерен огън.

Изпечете рибата и от двете страни до готовност.

Малко преди да ги извадите от тигана, ги намажете от горната страна с магданозената смес.

Сервирайте риба топла, а гарнитурата е по ваш избор.

Сьомгата на тиган по средиземноморски е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: