Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа от печурки с праз и морков

Супа от печурки с праз и морков

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Супа от печурки с праз и морков
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Много, много любима супичка с печурки, праз и морков"

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • гъби - 300 г печурки
  • праз - 120 г
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 90 мл
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите и морковите на кубчета, а чесъна и праза на много ситно.

Махнете пънчетата от гъбите, обелете шапчиците и ги изплакнете добре. Нарежете ги на едри парчета.

Запържете морковите с малко сол в голяма тенджера с мазнина и добавете праза, чесъна, доматите и гъбите.

Добавете маслото и гответе зеленчуците няколко минути.

Налейте 1 и 1/2 л вода и добавете мащерката и кубчето бульон.

Щом гъбената супа заври, добавете картофите и я варете още около 20 минути.

Разбийте жълтъка с киселото мляко и малко сол, налейте малко от бульона на супата и върнете след това застройката в чорбата.

Поднесете я още топла с нарязан на ситно магданоз.

Супата от печурки с праз и морков е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: