Начин на приготвяне
Нарежете картофите и морковите на кубчета, а чесъна и праза на много ситно.
Махнете пънчетата от гъбите, обелете шапчиците и ги изплакнете добре. Нарежете ги на едри парчета.
Запържете морковите с малко сол в голяма тенджера с мазнина и добавете праза, чесъна, доматите и гъбите.
Добавете маслото и гответе зеленчуците няколко минути.
Налейте 1 и 1/2 л вода и добавете мащерката и кубчето бульон.
Щом гъбената супа заври, добавете картофите и я варете още около 20 минути.
Разбийте жълтъка с киселото мляко и малко сол, налейте малко от бульона на супата и върнете след това застройката в чорбата.
Поднесете я още топла с нарязан на ситно магданоз.
Супата от печурки с праз и морков е много вкусна.
Добър апетит!