Начин на приготвяне
Наситнете чесъна и лука.
Загрейте олио и ги запържете до омекване, като поръсите с малко сол. Прибавете смлените обелени домати и червения пипер. Пържете до изпаряване на течността.
Нарежете на кубчета телешкото. Оваляйте ги в брашно и ги пуснете при зеленчуците, разбърквайте за няколко минути.
Сипете винтоо и задушете 3-4 минути. Махнете капака и продължете готвенето още 1-2 минути.
Добавете нарязаните гъби рижика и картоф. Сипете бульона и овкусете ястието с черен пипер, индийско орехче и карамфила.
Гответе под капак телешкото задушено в продължение на 25 минути. Ако желаете, разредете с още малко бульон и продължете готвенето на пълна готовност.
Крехкото телешко задушено с гъст сос е много вкусно, опитайте го.
Коментари