Пълнен цял заек на фурна

Пълнен цял заек на фурна
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Пълнен заек на фурна - почти всеки обича това крехко месце"

Необходими продукти

  • заек - 1 + дреболийките
  • сланина - 100 г
  • чесън - 5 скилидки
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • гъби - 150 г
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • босилек - няколко листа пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете целия заек за едно денонощие във вода. Нарежете чесъна и сланината на ситно. Запържете гъбите, зеления лук и дреболийките.

Добавете ориза и наситнените подправки. Оставете да ври пет минути.

Напълнете заека с плънка и зашийте. Сложете в намазнете тава, сипете вода и печете 2 часа с фолио.

Махнете фолиото от печения заек и върнете да се допече до готовност.

Пълненият цял заек на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: