Edin.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с орехи и ориз на фурна

Пълнен шаран с орехи и ориз на фурна

Пълнен шаран с орехи и ориз на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 50 г
  • орехи - 1 шепа смлени
  • моркови - 1 бр.
  • шаран - 1 бр.
  • вода - 200 мл
  • маслини - 10 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и овкусете с черен пипер шарана. Запържете настъргания морков и накълцания лук.

Добавете ориза, нарязаните орехи и маслини. Добавете подправките и сипете вода.

Гответе плънката за шарана до почти готовност на ориза. Добавете магданоз и напълнете рибата. Зашийте и сложете в намазнена тава.

Поръсете олио, завийте с фолио и печете шарана за час, час и малко на 200 градуса. В края махнете фолиото и оставете пълнения шаран с орехи и ориз на фурна да се запече.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: