Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Пияни пилешки дробчета с лук

Пияни пилешки дробчета с лук

Пияни пилешки дробчета с лук
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Опияняващо вкусни пилешки дробчета с лук - нямаме търпение да ги опитаме"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • лук - 2 глави
  • брашно - за овалване
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пилешките дробчета във вода за 30 минути. След това ги отцедете и подсушете.

Оваляйте дробчетата в брашно с черен пипер.

Наредете ги в тава за печене, в която сте сипали малко количество олио.

Около дробчетата разпръснете нарязания на полумесеци лук. Поръсете го със сол.

Сипете бялото вино.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете дробчетата да се пекат. Обърнете ги и от другата страна.

Накрая ги поръсете със сол. Поръсете биреното мезе с прясно нарязан магданоз и сервирайте веднага.

Пияните пилешки дробчета с лук са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: