Начин на приготвяне
Загрейте 850 мл от прясното мляко в тенджера на котлона заедно със захарта, канелата, лимоновата и портокаловата кора.
Щом захарта се разтопи, го махнете.
В голяма купа разбийте жълтъците заедно с брашното и налейте заделеното прясно мляко.
Разбийте добре и налейте топлото мляко на порции при непрекъснато бъркане, като преди това хубаво го прецедете.
Върнете тенджерата на котлона, докато се сгъсти кремът.
Разпределете го в купички за крем карамел и сложете крем брюлето да се пече на водна баня до златиста коричка.
Оставете го да се охлади и при поднасяне леко го поръсете с кафявата захар, която разтопете с горелка.
Кремът с жълтъци по каталунски е много вкусен.