Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем брюле»Крем с жълтъци по каталунски

Крем с жълтъци по каталунски

Крем с жълтъци по каталунски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Нежен крем с жълтъци по каталунски - облизвате се, нали"

Необходими продукти

  • захар - 200 г
  • брашно - 30 г царевично, фино
  • прясно мляко - 1 л
  • жълтъци - 7 бр.
  • кафява захар
  • лимонова кора
  • портокалова кора
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 850 мл от прясното мляко в тенджера на котлона заедно със захарта, канелата, лимоновата и портокаловата кора.

Щом захарта се разтопи, го махнете.

В голяма купа разбийте жълтъците заедно с брашното и налейте заделеното прясно мляко.

Разбийте добре и налейте топлото мляко на порции при непрекъснато бъркане, като преди това хубаво го прецедете.

Върнете тенджерата на котлона, докато се сгъсти кремът.

Разпределете го в купички за крем карамел и сложете крем брюлето да се пече на водна баня до златиста коричка.

Оставете го да се охлади и при поднасяне леко го поръсете с кафявата захар, която разтопете с горелка.

Кремът с жълтъци по каталунски е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: