Начин на приготвяне
Понеже за тази рецепта за домашен сладолед жълтъците не минават термична обработка, е задължително да се ползват само пресни яйца.
В съд се разбиват жълтъците със захарта до добиване на кремообразна смес.
На фина струя се добавя прясното мляко, а след това се слага и бурбонската ванилия.
В друга купа се разбива сметаната. Ако не е сладка, към нея се добавя пудра захар на вкус.
Разбитата сметана обединяваме с жълтъците, като смесваме бавно и леко.
Получената смес се прехвърля в машина за сладолед и след около 60 мин. домашният сладолед със сметана и жълтъци е готов.
Ако не разполагате със специална машина за сладолед, сложете сместа в купа и във фризера за няколко часа.
По желание при поднасяне може да украсите студеното десертче с мента, стърготини шоколад и плодове. Този млечен сладолед става разкошен.