Начин на приготвяне
Сметаната се разбива на гладък крем, като се внимава да не се разбива прекалено, защото ще се развали текстурата на нашия домашен сладолед.
В друг съд се разбива маскарпонето заедно с киселото мляко, захарта и какаото на прах.
Сметановата смес и сместа с маскарпоне се обединяват, като се бърка внимателно.
Полученият шоколадов сладолед се разпределя в охладени чашки/купички и се пъха във фризера за 2 часа, докато се стегне.
При този вид летен десерт не е необходимо дълго замразяване, защото маскарпонето придава приятна структура.
Преди сервиране поръсете вкусното изкушение с маскарпоне със замразени малини и листа мента.
Нека денят ви е сладък и свеж с този домашен шоколадов сладолед с малини!