Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Кавърма с пилешко и гъби

Кавърма с пилешко и гъби

Кавърма с пилешко и гъби
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Чудна кавърма с гъбки и пилешко месце"

Необходими продукти

  • домати - 2 броя
  • пилешко филе - 500 грама
  • моркови - 1 брой
  • гъби - 100 грама
  • чушки - 1 брой
  • лук - 3 глави
  • олио - 5 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 3 щипки
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки пилешкото месо.

Загрейте олиото и запържете месото. Добавете нарязаните гъби, моркови и лук, разбъркайте и задушете за кратко.

Прибавете настърганите домати, овкусете с дафиновия лист, чубрицата и двата вида пипер.

Сипете бялото вино и бульона и намалете силата на огъня. Гответе кавърмата около половин час или до готовност на месото.

Малко преди да свалите от огъня може да я сгъстите с брашното, размито с малко вода.

Кавърмата с пилешко и гъби е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: