Начин на приготвяне
Цялото пиленце трябва да се почисти и измие.
Лукът се почиства и скълцва.
Почистените чушки, домати и морков нарежете или настържете.
Фурната се включва на 200 градуса.
На дъното на дълбока тава излейте олиото и сложете скълцания лук. Поставете тавата във фурната и запечете до златист цвят на лука. Добавете нарязаните зеленчуци. Разбъркайте.
Оризът за гозбата се измива хубаво под течаща вода и се добавя в тавата при зеленчуците. Печете, като през 3-4 минути разбърквате.
Поръсете с къри, сол, бял пипер, черен пипер. Добавете двата вида бульон и разбъркайте.
Позиционирайте пилето в средата на тавата върху ориза. Намажете месото с олио и поръсете със сол и черен пипер.
Печете, докато пилето стане златисто, а водичката от ориза се изпари. Сервирайте най-сполучливото пиле с ориз, поръсено със скълцан магданоз.
По желание към ястието може да сервирате и семпла доматена салата.