Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Най-сполучливото пиле с ориз

Най-сполучливото пиле с ориз

редакция:
Най-сполучливото пиле с ориз
Снимка: Диана Костова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Най-сполучливото пиле с ориз - една класика, която никога не омръзва и само става по-вкусна с всяко следващо готвене."

Необходими продукти

  • ориз - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 бр. средно голям
  • черен пипер
  • бял пипер
  • къри
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Цялото пиленце трябва да се почисти и измие.

Лукът се почиства и скълцва.

Почистените чушки, домати и морков нарежете или настържете.

Фурната се включва на 200 градуса.

На дъното на дълбока тава излейте олиото и сложете скълцания лук. Поставете тавата във фурната и запечете до златист цвят на лука. Добавете нарязаните зеленчуци. Разбъркайте.

Оризът за гозбата се измива хубаво под течаща вода и се добавя в тавата при зеленчуците. Печете, като през 3-4 минути разбърквате.

Поръсете с къри, сол, бял пипер, черен пипер. Добавете двата вида бульон и разбъркайте.

Позиционирайте пилето в средата на тавата върху ориза. Намажете месото с олио и поръсете със сол и черен пипер.

Печете, докато пилето стане златисто, а водичката от ориза се изпари. Сервирайте най-сполучливото пиле с ориз, поръсено със скълцан магданоз.

Вижте също как да си направите друга наша класика - пиле с картофи на фурна или любимите панирани пилешки хапки.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е оригинална,що се отнася до пържене на лук и ориз
(избегнато е),а всичко се приготвя в тавата! Приготовлението е кратко и бързо! Може в ориза да се сложи и малко масло! Изглежда
вкусно!!!!
29.01.2025 18:15