Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пуешко в буркани за зимата

Пуешко в буркани за зимата

Пуешко в буркани за зимата
Снимка: Живка Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
"Пълним това пуешко в буркани за зимата, за да си имаме, че много го обичаме"

Необходими продукти

  • пуешко месо
  • черен пипер
  • сол - 20 грама на 1 кг месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото месо и го осолете. Наредете парчетата месо върху наклонена повърхност, на която сте поставили найлон (в студено помещение).

Оставете да се отцеди от кръвта за минимум 12 часа.

След това наредете в буркани, като слагате по няколко зърна черен пипер. Запечатайте и варете около 2 часа.

Пуешкото в буркани за зимата е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: