Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каша»Бабината гъбена каша с челядинки

Бабината гъбена каша с челядинки

Бабината гъбена каша с челядинки
Снимка: Анонимен
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Няма по-хубава от бабината гъбена каша"

Необходими продукти

  • дафинов лист - 1
  • челядинки - 250 грама пресни
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 600 мл
  • черен пипер - зърна
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пресните гъби челядинки и махнете дръжките им.

Измийте ги и ги сварете в 600 мл вода заедно с дафиновия лист, зърната пипер и сол на вкус.

Отделно размийте брашното с малко вода. Свалете тенджерата с гъбите от котлона и сипете вътре брашнената смес, като не спирате да бъркате.

Върнете кашата на умерен огън. Когато заври повторно и се сгъсти, може да изключите огъня. Бъркайте я често, за да не загори.

Накрая добавете 1 бучка масло за още по-добър вкус.

Бабината гъбена каша с челядинки е чудна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: