Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Бабината скумрия за Никулден

Бабината скумрия за Никулден

Бабината скумрия за Никулден
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Баба наистина знае как да направи най-вкусното ястие и то само с няколко семпли продукта"

Необходими продукти

  • скумрия - 2 бр. (малки рибки)
  • домати - 2 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • захар
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията и я измийте хубаво, оставете да се отцеди.

Загрейте олиото и запържете наситнения лук. Прибавете пасираните домати и овкусете със захар, сол и черен пипер. Гответе за кратко.

Сипете доматения сос в тава за печене, а отгоре наредете парчетата риба.

Поръсете с чубрица и сол, ако е необходимо.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до готовност.

Поднесете печената риба, като я поръсите с нарязан магданоз.

Бабината скумрия за Никулден е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: