Начин на приготвяне
Нарежете зелето и го намачкайте със сол в голяма тава.
Нарежете чесъна на ситно и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.
Махнете го след това и добавете нарязаното месо. Запържете го и го махнете от огъня.
В друг тиган сложете нарязани на ситно лук и чесън и ги запържете.
Добавете лютеницата, черния пипер и дафиновия лист.
Пържете сместа около минута и я изсипете при зелето заедно с месото.
Разбъркайте добре и налейте 200 мл вода.
Покрийте свинското със зеле с фолио и го сложете да се пече на 150 °C за около 1 час и 30 минути.
След това извадете печеното свинско, отново го разбъркайте и го сложете за 30 минути на 180 °C да се запече.
По желание поръсете с пресен копър и лют пипер.
Свинското със зеле в тава е много вкусно.