Свинско със зеле в тава

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5
"Вкусно зеленце със свинско"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лютеница - 260 г едросмляна
  • зеле - 1 голяма зелка
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава кромид
  • чили - люспи лют пипер по желание
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • олио - 120 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето и го намачкайте със сол в голяма тава.

Нарежете чесъна на ситно и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Махнете го след това и добавете нарязаното месо. Запържете го и го махнете от огъня.

В друг тиган сложете нарязани на ситно лук и чесън и ги запържете.

Добавете лютеницата, черния пипер и дафиновия лист.

Пържете сместа около минута и я изсипете при зелето заедно с месото.

Разбъркайте добре и налейте 200 мл вода.

Покрийте свинското със зеле с фолио и го сложете да се пече на 150 °C за около 1 час и 30 минути.

След това извадете печеното свинско, отново го разбъркайте и го сложете за 30 минути на 180 °C да се запече.

По желание поръсете с пресен копър и лют пипер.

Свинското със зеле в тава е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: