Бяла Панакота

Бяла Панакота
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Дори сега бихме си хапнали една вкусна панакота с домашно сладко"

Необходими продукти

  • готварска сметана - 400 мл
  • желатин - 1 с.л. бял
  • ванилия - 2 бр. (4 г)
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в 50 мл студена вода и го оставете за около 10 минути настрана, за да набъбне.

Загрейте го след това на водна баня, за да се разтопи.

Изсипете сметаната в дълбок съд заедно със захарта и ванилиите и ги сложете на котлона на ниска температура.

Щом сместа се загрее, махнете я от котлона и добавете разтворения желатин.

Разпределете сместа в подходящи купички и ги сложете в хладилник за няколко часа.

Гарнирайте вкусната панакота с домашно сладко.

Поднесете я като десерт на вашите гости.

Бялата Панакота е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: