Начин на приготвяне
Сипете млякото и течната сметана в малка тенджерка, загрейте ги на умерен огън.
Добавете 3 лъжици захар и бъркайте от време на време. След разтопяването на захарта свалете от котлона.
Накиснете единия желатин в 50 мл вода и оставете да набъбне. Прибавете към леко охладената млечна смес и разбъркайте добре.
Намазнете леко формички и разпределете сместа. Сложете панакотата в хладилник, за да стегне добре.
Междувременно смелете в блендер ягодите - няколко оставете цели за украса на десерта.
Прехвърлете ягодовото пюре в тендера и посипете с останалата захар. Загрейте до разтопяване на захарта.
Прибавете предварително разтопения втори желатин и разбъркайте, оставете да се охлади.
Сипете ягодовото пюре върху стегналата млечна смес, охладете и обърнете в чинийки. Украсете с прясна мента и сервирайте.
Панакотата с пресни ягоди и мента е чудна.