Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Леко Пуешко Фрикасе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
454916k545
Леко Пуешко Фрикасе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
08/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Със сигурност ще искате и втора порция от това леко Пуешко Фрикасе"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 500 г от бутчета или гърди
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • За зеленчуков бульон
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи ленти и ги овкусете с черен пипер и лимонов сок.

Покрийте го и го оставете го за няколко часа в хладилник.

През това време нарежете зеленчуците на парчета и ги варете във вода със сол, чесън на прах и зехтин за около 30 минути.

Прецедете готовия бульон и го оставете на котлона на най-ниска степен.

Запържете месото в голяма тенджера с масло и зехтин. Добавете и няколко стръкчета розмарин.

Изсипете брашното. Налейте 1 и 1/2 л бульон при непрекъснато бъркане и оставете вкусното фрикасе да къкри на умерена температура, докато се сгъсти.

Махнете го от котлона за малко.

Разбийте жълтъците заедно със сметаната, киселото мляко и солта. Сипете към тази смес няколко черпака от горещото ястие и след това изсипете всичко в тенджерата.

Сгъстете ястието за още 10 минути на слаб огън.

Насладете се на това Леко Пуешко Фрикасе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: