Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко в голяма тенджера и добавете към него мая, 4 с.л. захар и 4 с.л. брашно.
Оставете сместа настрана за около 10 минути.
Смесете брашното, яйцата, олиото, ванилията и 4 с.л. захар. Отделете единия жълтък за по-късно.
Замесете тестото и го оставете да втаса за около 35 минути.
Премесете го след това още веднъж и го разделете на 4 равни топки.
Оставете ги да се отпуснат малко.
Разточете ги и ги разрежете на триъгълничета.
Добавете мармалад от едната страна и ги навийте.
Разбийте отделения жълтък с малко олио и намажете вкусните кифлички.
Поръсете ги със захар и ги оставете да се надигнат в голяма тава.
Печете ги първо на 200 °C, а след това постепенно увеличете градусите до 250 °C.
Кифличките с мая и мармалад са много вкусни.