Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Меки козуначени кифлички с мармалад

Меки козуначени кифлички с мармалад

Меки козуначени кифлички с мармалад
Снимка: Николина Згуровска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
25
"Няколко хапки чиста наслада са тези козуначени кифлички с мармалад"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 пакетче
  • сол - 1 к.л.
  • шипков мармалад
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настрана оставете брашното и маята, а всички останали съставки смесете, заделяйки половин чаша от млякото.

Стоплете заделеното мляко и в него сипете маята. Добавете ги към другите съставки. Последно добавете на части брашното. Трябва да се получи тесто, което да не лепне. Оставете го да втаса на топло за час, може да го покриете с фолио.

Разделете го на топки. В основата на всяка сложете по лъжица мармалад и навийте кифличките.

Готовите кифли с мармалад наредете в предварително намазнена тава и оставете за час да си починат.

Намажете любимите кифлички с жълтък и поръсете със захар.

Печете меките козуначени кифлички с мармалад на 220 градуса, докато станат готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: