Edin.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифли»Сладки домашни кифлички с мармалад

Сладки домашни кифлички с мармалад

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
19044k220
Сладки домашни кифлички с мармалад
Снимка: Admin
с Видео
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30
"Бихме запазили и за вас от тези кифлички, но едва ли ще можем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1.2 кг
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч
  • мас - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • мармалад - шипков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се активира маята с малко затоплено мляко. Добавят се част от брашното и захарта. В дълбок съд се разбиват яйцата. Към тях се добавя останалата част от прясното мляко.

Брашното се пресява и се добавя към вече разбитата яйчена смес и активираната мая. Малко по малко се добавя маста - разтопена. Едновременно с това се замесва тесто за кифлички.

Когато тестото е готово, трябва да се остави да втаса - или покрито с кърпа, или в загрята на 40 градуса фурна.

От вече бухналото тесто се късат малки топчета, оформят се с ръце. Всяко се разточва в заоблена триъгълна форма.

На няколко места, от върха, всеки триъгълник се цепва. Слага се малко от мармалада от шипки и се завива на кифличка.

Когато всички кифлички са готови, се оставят за кратко да втасат отново. Мажат се с разбито яйце и се поръсват със захар.

Сладките домашни кифлички с мармалад се пекат за 25 минути на умерена, предварително загрята фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: