Начин на приготвяне
Ако обичате тестени десерти, опитайте тази рецепта за кифлички с мармалад стъпка по стъпка.
1. Извадете и измерете всички продукти за кифлички.
2. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата.
3. Разтворете маята в прясното мляко.
4. Разтопете кравето масло.
5. Сложете всички съставки в дупката, която направихте.
6. Замесете меко тесто за кифлички.
7. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса.
8. Готовото тесто разделете на топки от по 100 г
9. Всяка топка разточете на елипса.
10. Сложете мармалада в единия край.
11. Завийте на руло.
12. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.
13. Оставете повторно да втасат на топло.
14. Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.
15. Печете в загрята фурна на 170 - 180 градуса до готовност всички кифлички с мармалад.
16. Извадете готовите кифлички, оставете да изстинат.
17. Преди сервиране поръсете с пудра захар.