Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Кифлички с мармалад стъпка по стъпка

Кифлички с мармалад стъпка по стъпка

Кифлички с мармалад стъпка по стъпка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Невероятни кифлички с мармалад, с които всеки ще се справи, защото имате рецептата стъпка по стъпка"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • кафява захар - 90 г
  • олио - 40 мл
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 25 г
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилия
  • лимони - 1 бр. кората
  • мармалад
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате тестени десерти, опитайте тази рецепта за кифлички с мармалад стъпка по стъпка.

1. Извадете и измерете всички продукти за кифлички.

2. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата.

3. Разтворете маята в прясното мляко.

4. Разтопете кравето масло.

5. Сложете всички съставки в дупката, която направихте.

6. Замесете меко тесто за кифлички.

7. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса.

8. Готовото тесто разделете на топки от по 100 г

9. Всяка топка разточете на елипса.

10. Сложете мармалада в единия край.

11. Завийте на руло.

12. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.

13. Оставете повторно да втасат на топло.

14. Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

15. Печете в загрята фурна на 170 - 180 градуса до готовност всички кифлички с мармалад.

16. Извадете готовите кифлички, оставете да изстинат.

17. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: