Начин на приготвяне
Картофите се обелват и настъргват. Изтискат се хубаво от водата и се слагат в купа.
Кашкавалът се настъргва и се добавя към картофите. Следват олиото, солта и черния пипер. Сместта се разбърква добре.
В правоъгълна тава се застила кухненска хартия и се намазва с олио. Сместта за блата се изсипва в тавата и се разпределя равномерно, за да стане блат.
Пече се на 220 градуса за 30 минути. През това време се приготвят продуктите за гарниране.
Доматите се режат на шайби, маслините се режат на половинки, а кашкавалът се настъргва.
След като блатът се изпече, върху него се слагат настъргания кашкавал, пармезана, поръсва се с босилек, подреждат се доматите и маслините и се слага още малко кашкавал.
Пицата от картофи се пече още 15-20 минути.
Изключително вкусна пица. Да ви е сладко!