Начин на приготвяне
Желатинът за чийзкейка се изсипва в купичка и се разтваря в студена вода, както е посочено на опаковката. Оставя се да набъбне.
Бадемите и орехите се мелят на малки парченца. Към тях се прибавят ванилията, стевията, течното масло и сок от портокал. Всичко се разбърква и се изсипва в тава с падащо дъно.
Тиквата се бели и нарязва на парчета. Вари се до пълна готовност.
Мачка се с вилица или пасатор на тиквено пюре. Към нея се прибавят крема сиренето, канелата, сокът от портокал, ванилията, индийското орехче, стевията и маслото, което трябва да е течно, но не горещо.
Желатинът се втечнява на водна баня или микровълнова за 15-20 секунди. Добавя се към сместа и отново всичко се разбърква. Полученият крем се разбърква и се изсипва върху блата от ядки.
Чийзкейкът с тиква се поставя в хладилник и се оставя да престои 6-7 часа, или ако може, поне 12.
Когато е готов, се изважда формата и се украсява по желание с кокосови стърготини.
Есенен тиквен чийзкейк - това е един вкусен и неустоим десерт с тиква и перфектният сладкиш без брашно!