Есенен тиквен чийзкейк

Есенен тиквен чийзкейк
Снимка: Златина Желязкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Есенен тиквен чийзкейк - перфектният сладкиш без брашно!"

Необходими продукти

  • За блата
  • бадеми - 150 г
  • орехи - 100 г
  • ванилия - 0.2 г
  • стевия - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • портокали - 1/2 бр.
  • За крема
  • тиква - 650 г
  • масло - 60 г
  • крема сирене - 200 г
  • стевия - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 п.
  • желатин - 1 оп. (10 г)
  • портокали - 1/2 бр.
  • индийско орехче
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът за чийзкейка се изсипва в купичка и се разтваря в студена вода, както е посочено на опаковката. Оставя се да набъбне.

Бадемите и орехите се мелят на малки парченца. Към тях се прибавят ванилията, стевията, течното масло и сок от портокал. Всичко се разбърква и се изсипва в тава с падащо дъно.

Тиквата се бели и нарязва на парчета. Вари се до пълна готовност.

Мачка се с вилица или пасатор на тиквено пюре. Към нея се прибавят крема сиренето, канелата, сокът от портокал, ванилията, индийското орехче, стевията и маслото, което трябва да е течно, но не горещо.

Желатинът се втечнява на водна баня или микровълнова за 15-20 секунди. Добавя се към сместа и отново всичко се разбърква. Полученият крем се разбърква и се изсипва върху блата от ядки.

Чийзкейкът с тиква се поставя в хладилник и се оставя да престои 6-7 часа, или ако може, поне 12.

Когато е готов, се изважда формата и се украсява по желание с кокосови стърготини.

Есенен тиквен чийзкейк - това е един вкусен и неустоим десерт с тиква и перфектният сладкиш без брашно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: