Свинско със сос на тиган

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свинско със сос на тиган
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ето това свинско със сос чакаме от толкова време"

Необходими продукти

  • брашно - 100 г
  • свинско месо - 1 килограм
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за соса
  • бяло вино - 300 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 700 мл (стерилизирани)
  • лук - 2 големи глави
  • босилек - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското месо. Измийте и ги подсушете старателно.

Сипете брашното в купа и добавете към него черния пипер и солта. Оваляйте хапките и ги запържете в загрятото олио.

Извадете пърженото свинско и прехвърлете в тенджерка с капак.

В същата мазнина запържете нарязаните лук и чесън. След кратко готвенето сипете виното и доматите, овкусете с подправките и посолете соса.

Върнете месото и покрийте с капак.

Гответе на умерен огън до пълна готовност на месото. Поръсете го с прясно нарязан магданоз и сервирайте веднага.

Свинското със сос на тиган е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: