Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с масло и вино

Свинска кавърма с масло и вино

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свинска кавърма с масло и вино
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Всеки ден мислено си хапваме от тази свинска кавърма"

Необходими продукти

  • гъби - 250 грама
  • свинско месо - 500 грама шарено
  • масло - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • лук - 5 глави
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, подсушете го и го нарежете на парченца.

Разтопете маслото и запържете свинското за 10-тина минути.

Добавете нарязания на полумесеци лук, разбъркайте и сипете малко вода. Задушавайте до омекването му.

Прибавете виното и налейте виното. Овкусете кавърмата с чубрица и черен пипер, посолете.

Прехвърлете в тава и запечете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Свинската кавърма с масло и вино е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: