edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Запечен телешки език с домати и лук

Запечен телешки език с домати и лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
3313118
03/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
"Ако обичате телешки език, то значи това е вашето ястие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешкия език в тенджера, добавете оцета и подправки и го залейте с вода.

Сварете до готовност, като може да използвате тенджера под налягане за по-бързо приготвяне.

Извадете и обелете готовия език, нарежете го.

Загрейте олиото в тиган, запържете наситнения лук. Прибавете доматите (обелени и нарязани), овкусете с черен пипер, естрагон, карамфил, сол и пипер. Варете до леко сгъстяване на соса.

Намазнете йенска тава и наредете на дъното езика. Залейте с доматения сос, сложете капак и печете на умерена фурна около час.

Запеченият телешки език с домати и лук е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: