Голяма шоколадова торта

НикиНики
Новак
13363k
Голяма шоколадова торта
Снимка: Ники
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Някой някъде има рожден ден - нека си хапнем малко шоколадова тортичка за негово здраве"

Необходими продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • Крем
  • сметана - 300 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • сок от компот - за напояване
  • масло - 60 г
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме със захарта до буйна пяна.

Добавяме пресятото брашно, бакпулвера и разбъркваме. Печем в загрята фурна на 180°C за 40 минути.

Готовия пандишпанов блат оставяме да се охлади и разделяме на 3 части.

Приготвяме си крема, като разбием сметаната с пудрата захар.

Слагаме първия блат в подходящ съд, напояваме със сока от компот.

След това мажем с крема, отново поставяме блат и повтаряме процедурата.

Шоколадът и маслото разтапяме на водна баня.

Намазваме тортата с шоколад и оставяме в хладилника да стегне.

Вашата голяма торта е готова за гости.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: