Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Яхния»Агнешко със зелен боб яхния

Агнешко със зелен боб яхния

СоняСоня
Новак
247
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 800 грама
  • червен лук - 2 глави
  • агнешко месо - 500 грама
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 1 брой
  • чушки - 2 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеления фасул и го нарежете.

Нарежете доматите на парченца, а чушките на кръгчета.

Загрейте олиото и запържете наситнения лук. Добавете доматите и чушките, разбъркайте.

Отделно задушете агнешкото за около час. Прибавете зеленчуците към него и пъхнете в умерено загрята фурна до готовност.

Размийте брашното с малко вода и сгъстете яхнията.

Накрая добавете наситнения копър и счукания чесън.

Агнешкото със зелен боб яхния е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: